Tuesday, January 3, 2017

Sa ne scuturam praful de pe picioare

"Daca nu va va primi cineva, nici nu va asculta cuvintele voastre,
sa iesiti din casa sau din cetatea aceea si sa scuturati praful de pe picioarele voastre."
 Matei 10:14

 A inceput un an nou. Multi dintre noi isi fac rezolutii, planuri, este un moment in care putem sa lasam in urma tot ce nu a mers in trecut si sa incepem din nou cu forte proaspete.

 Am observat cu cateva zile in urma din intamplare ca o cunostinta m-a scos din lista de prieteni de pe facebook, banuiesc si de ce (diferente de opinii politice) si banuiesc si ca s-a intamplat cu ceva timp in urma, iar faptul ca am observat asa tarziu spune si cat de apropiati eram. Nu despre intamplarea asta vreau sa comentez azi, ci la o decizie de an nou pe care vreau sa o impartasesc cu voi. Gandindu-ma putin la acest mic incident, mi-a venit in minte versetul de mai sus, cand Isus le-a spus ucenicilor sa isi scuture praful de pe picioare din casele in care nu vor fi bine primiti. Ce inseamna a scutura praful de pe picioare? Pe langa faptul ca este o expresie asemanatoare cu "a te spala pe maini", adica nu mai ai responsabilitatea aceea,  cred ca inseamna si altceva. Ganditi-va la putin nisip ramas in incaltari sau in sandale. Poate parea insignifiant, dar a merge mult timp cu nisipul acela in incaltari nu numai ca devine incomfortabil, dar va si incepe sa roada si sa frece in piele, facand rani care se pot chiar infecta si deveni grave. La fel este si cu lucruri marunte din viata noastra, ranchiuni pe care le tinem cateodata in inima noastra, pot sa roada in suflet pana cand pot produce daune mari.

Eu azi am scuturat praful din aceasta situatie de care va spuneam, pentru ca nu vreau sa pastrez astfel de lucruri in suflet. Iar in acest inceput de an, pe langa planurile si rezolutiile pe care vi le-ati facut, va invit sa va analizati si sa vedeti daca este nevoie sa scuturati vreun "praf" pe care l-ati avea cu cineva sau impotriva cuiva. Iertati si lasati in urma, fara sa conteze situatia sau circumstanta care ar fi produs asta. Nu conteaza daca persoana respectiva merita sau nu, ci pentru ca in acest nou inceput nu vreti sa fiti ingreuiati de nimic in drumul pe care il aveti de parcurs.

La multi ani!

No comments:

Post a Comment

Multumesc tuturor celor care isi fac timp sa imi lase un comentariu, apreciez toata interactiunea cu cititorii si voi incerca sa raspund tuturor, iar cum consider ca blogul este "casa" mea virtuala nu voi publica nici un comentariu cu limbaj tendentios.