Monday, January 9, 2017

Marta si Maria

Pe cand era pe drum, cu ucenicii Sai, Isus a intrat intr-un sat. Si o femeie, numita Marta, L-a primit in casa ei.
Ea avea o sora numita Maria, care s-a asezat jos la picioarele Domnului si asculta cuvintele Lui.
Marta era impartita cu multa slujire, a venit repede la El si I-a zis: "Doamne, nu-Ti pasa ca sora mea m-a lasat sa slujesc singura? Zi-i, dar, sa-mi ajute."
Drept raspuns, Isus i-a zis: "Marto, Marto, pentru multe lucruri te ingrijorezi si te framanti tu,
dar un singur lucru trebuie. Maria si-a ales partea cea buna, care nu i se va lua."
Luca 10: 38-42

Cati dintre noi nu avem multe de facut? Cati nu avem o viata ocupata? De cate ori nu am auzit raspunsul "sunt foarte ocupat/ocupata" sau "am multa treaba"? Sunt sigura ca multi, si eu sunt inclusa in asta. De multe ori sunt lucruri care trebuie terminate, termene limita, clienti care vin si ceva trebuie terminat neaparat si sunt convinsa ca si tu, cel ce citesti azi te poti relationa.

Poate ca esti o mama care trebuie sa faca curat si sa dea de mancare la copii, un tata care este cap de familie si trebuie sa aduca bani in casa, student care trebuie sa invete pentru un examen, sau multe alte exemple. Toate acestea sunt lucruri importante care trebuiesc facute. Ceea ce nu trebuie sa uitam insa este faptul ca viata aceasta nu stim niciodata cand se va termina, si daca toate planurile noastre vor vi duse la implinire sau nu.

Ma gandesc ca asa au stat lucrurile si cu cele doua surori, Marta si Maria. Marta avea multe de facut, de terminat si de preparat, dar Isus i-a spus: "te ingrijorezi de multe, dar un singur lucru trebuie facut". Isus nu ne spune sa fim lenesi, sa nu lucram, sa nu facem curat in casa sau sa nu avem grija de copii, in nici un caz. Ceea ce spune este ca nu stim niciodata cand ni se vor lua aceste lucruri si, in momentul acela cu ce vom ramane?

Ceee ce este cel mai important in viata noastra este o relatie cu El, Isus Hristos, care nu ni se va lua niciodata. Sa punem pe primul plan timp pentru Isus, si restul se va adauga la vietile noastre, asa cum ne-a promis.

No comments:

Post a Comment

Multumesc tuturor celor care isi fac timp sa imi lase un comentariu, apreciez toata interactiunea cu cititorii si voi incerca sa raspund tuturor, iar cum consider ca blogul este "casa" mea virtuala nu voi publica nici un comentariu cu limbaj tendentios.