Wednesday, April 5, 2017

Viata spirituala si viata naturala

In adevar, cine dintre oameni cunoaste lucrurile omului,
afara de duhul omului care este in el? Tot asa,
nimeni nu cunoaste lucrurile lui Dumnezeu, afara de Duhul lui Dumnezeu.
Si noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca sa putem cunoaste lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Sau.
Si vorbim despre ele nu cu vorbiri invatate de la intelepciunea omeneasca, ci cu vorbiri invatate de la Duhul Sfant, intrebuintand o vorbire duhovniceasca pentru lucrurile duhovnicesti.
Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu,
caci pentru el sunt o nebunie; si nici nu le poate intelege, pentru ca trebuie judecate duhovniceste.
Omul duhovnicesc, dimpotriva, poate sa judece totul, si el insusi nu poate fi judecat de nimeni.
Caci "cine a cunoscut gandul Domnului, ca sa-I poata da invatatura?"
 Noi insa avem gandul lui Hristos.
1 Corinteni 2:11-16
 

Cea mai mare greseala pe care o facem atunci cand ne apropiem de lucrurile lui Dumnezeu, si asta cauzeaza cele mai mari erori in multi, este ca incercam sa intelegem spiritualul cu mintea noastra naturala/pamanteasca. Lucru care este imposibil, si asta impiedica pe foarte multi sa vina la Dumnezeu.
Noi suntem o fiinta naturala, dar si o fiinta spirituala. Avem un corp natural, dar suntem un spirit. Traim in lumea naturala, dar traim si in lumea spirituala.
Lumea naturala este, binenteles, mai usor de inteles pentru ca o putem vedea, dar spiritualul poate fi vazut numai daca ne deschidem mintea sa putem sa intelegem.
Ceea ce uitam de multe ori este ca noi nu stim totul. Dar de cele mai multe ori pornim de la idea ca stim totul, si este asa de usor de crezut in lumea de azi in care stiinta si tehnologia este asa de avansata. Dar tot ceea ce stim in viata naturala este pentru ca am vazut undeva sau cineva ne-a spus acel lucru.
In lumea spirituala, cand ne apropiem de Dumnezeu, El ne poate descoperi lucruri pe care nu le intelegeam inainte in natural.

Cand pretindem ca stim totul, pur si simplu pretindem ca suntem dumnezei, ceea ce nu este adevarat, si asta poate fi foarte simplu demonstrat. Gandeste-te la persoana care sta acum langa tine, sau la vecinii tai. Stii ce este in mintea lor? Nu, si chiar daca iti spun, exista posibilitatea sa nu spuna exact ceea ce gandesc. Deci, nu conteaza cat de multe lucruri invatam, nu vom sti niciodata totul. A fi omnistient este o calitate pe care numai Dumnezeu o are, numai Dumnezeu are o vedere de ansamblu si stie ce este in mintea oamenilor.

Diavolul nu este Dumnezeu, deci nu are aceasta calitate, si prin urmare nu stie ce este in mintea noastra, el poate sti numai ce exprimam, fie prin vorbire, prin faptele, sau prin emotiile noastre. Tot ceea ce trebuie sa faca este sa ne studieze si sa vada ce ne afecteaza sau de ceea ce ne este frica si sa foloseasca asta ca sa ne vorbeasca (despre ceea ce vorbeste am mai povestit in alta postare).
Aduceti-va aminte, el nu stie ce este in mintea noastra, el numai aude ceea ce spunem noi, de ceea ce ne este frica, sau ne studiaza cand suntem tristi sau ingrijorati. Ganditi-va: de cate ori va ingrijorati, sau exprimati ceea ce s-ar putea intampla rau, pur si simplu ii dati diavolului "arme" pe care sa le foloseasca.
De aceea ce vorbim este de o importanta cruciala.

Cand ne schimbam modul de a gandi si incepem sa fim deschisi catre spiritual, atunci incepem sa vedem, sa intelegem mai mult. Este ca o usa pe care o deschidem in spiritual. Cu cat mai mult o deschizi, cu atat vezi si intelegi mai mult.
Diavolul este si el in spiritual, si partea aceasta lucreaza in acelasi fel ca o usa. De cate ori ii deschidem usa, cu atat vedem mai mult din el, cu fiecare film de groaza pe care il vedem, fiecare apropiere de vrajitorii si lucruri in genul acesta, ii deschidem o usa diavolului si ne departam de Dumnezeu.

Sa nu uiti niciodata ca este alegerea ta ceea ce faci in viata naturala, si la fel ceea ce faci in viata spirituala.

La fel cum putem face o alegere in viata naturala sa facem exercitii si sa lucram un muschi ca sa il facem mai puternic, este acelasi lucru cu mintea noastra, putem alege sa o lucram sa o facem mai puternica, si este la fel cu spiritul nostru, cu cat il folosim mai mult, cu atat se face mai puternic, si se poate face puternic in lucrurile lui Dumnezeu sau lucrurile intunericului. Este intotdeauna o alegere.

No comments:

Post a Comment

Multumesc tuturor celor care isi fac timp sa imi lase un comentariu, apreciez toata interactiunea cu cititorii si voi incerca sa raspund tuturor, iar cum consider ca blogul este "casa" mea virtuala nu voi publica nici un comentariu cu limbaj tendentios.