Wednesday, February 1, 2017

Lumina lumii

Voi sunteti lumina lumii. O cetate asezata pe un munte nu poate sa ramana ascunsa.
Si oamenii n-aprind lumina ca s-o puna sub obroc, ci o pun in sfesnic,
si lumineaza tuturor celor din casa.
Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor, ca ei sa vada faptele voastre bune
si sa slaveasca pe Tatal vostru care este in ceruri.
Matei 5:14-16


Sunt multe idei si conceptii despre cum este Dumnezeu, ceea ce este sigur insa este ca El este mai mult decat putem noi sa ne imaginam. De cate ori nu am auzit sau nu ne-am imaginat ca Dumnezeu este foarte departe de noi, sau ca El este un judecator fara mila care sta sa ne numere greselile?
Si cat de departe de adevar este asta!

Dumnezeu este sfant! Si sfant este un cuvant poate greu de inteles in profunzime. Am cautat definitii ale acestui cuvant si a fi sfant inseamna a fi pur, perfect, divin, din toate punctele de vedere, in minte, in suflet, in gandire. Dumnezeu este sfant, tot ceea ce Il inconjoara este sfant, iar in Cer totul este perfect.

Ceea ce nu putem spune despre nici unul din noi sau despre lumea in care traim. Ceea ce s-a intamplat atunci cand Adam a gresit si prin greseala lui a intrat in lume pacatul, iar rezultatul il putem vedea azi, ca nu suntem intr-o lume sfanta sau pura, iar noi, oamenii, nu suntem nici unul puri sau sfinti, toti venind din cel care a gresit, Adam. Iar prin definitie, nu putem fi in fata lui Dumnezeu, pentru ca pacatul este cel care ne desparte de perfectiunea Lui.

Dar vestea buna este ca prin sangele lui Hristos, prin sacrificial facut de El, ne putem spala "hainele", putem fi facuti sfinti, sa ne facem lumina. El este lumina si prin El ne facem lumina. Si numai prin El ne putem infatisa in fata Tatalui in sfintenia care este in Cer.

Daca ne intoarcem la lumea in care traim, mai ales prin ceea ce se intampla peste tot in ultima vreme, putem sa vedem ca traim intr-o lume in intuneric. Dar noi suntem chemati sa fim lumina, din lumina pe care ne-o da Hristos. Noi suntem diferenta in aceasta lume in intuneric. Iar acum, cititi din nou versetele pe care le-am scris la inceput:
"Voi sunteti lumina lumii. O cetate asezata pe un munte nu poate sa ramana ascunsa.
Si oamenii n-aprind lumina ca s-o puna sub obroc, ci o pun in sfesnic, si lumineaza tuturor celor din casa.
Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor, ca ei sa vada faptele voastre bune si sa slaveasca pe Tatal vostru care este in ceruri. "

Asa este ca are mai mult sens acum?

Imaginati-va o camera in intuneric complet in care se aprinde o lumanare mica. Lumina asta chiar mica, face o diferenta foarte mare, si nu poate fi stinsa de intuneric numai pentru ca este intuneric, ci va lumina aproape toata camera.
Asa suntem noi, cei care avem lumina lui Hristos in lumea aceasta, trebuie sa o impartasim cu toti cei din jurul nostru, sa facem o diferenta, sa stam drepti, ca altii sa vada unde sa vina.

Daca nu ai cunoscut pana astazi ca si tu poti sa fii lumina, azi nu este prea tarziu, si Il poti invita pe Isus in inima ta, citeste mai multe detalii in aceasta postare.

No comments:

Post a Comment

Multumesc tuturor celor care isi fac timp sa imi lase un comentariu, apreciez toata interactiunea cu cititorii si voi incerca sa raspund tuturor, iar cum consider ca blogul este "casa" mea virtuala nu voi publica nici un comentariu cu limbaj tendentios.