Tuesday, August 30, 2016

Care este imaginea pe care o avem despre Dumnezeu?

"Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui 
trebuie sa I se inchine in duh si in adevar." Ioan 4:24


Te-ai gandit vreodata cum arata Dumnezeu? Poate ca multi ni l-am imaginat ca un batran cu barba alba si un toiag in mana, invechit in gandire care nu intelege lumea moderna.
Dar daca citim Cuvantul Lui, care este Biblia, vedem ca nu este asa. Biblia ne spune ca Dumnezeu este duh, ca nimeni nu l-a vazut, El este mai presus de lumea tri dimensionala in care traim noi, El este in afara timpului, El este inceputul si sfarsitul, Alfa si Omega. Iar ideea noastra cu barba alba incepe sa se zdruncine.

M-am gandit odata ce fel de muzica Ii place lui Dumnezeu, si ceea ce am realizat este ca muzica si ritmurile sunt facute pentru noi oamenii, ceea ce ajunge la Dumnezeu este ceea ce transmite acea muzica si versurile cantecelor. Daca El este inceputul si sfarsitul, inseamna Lui i-au placut si ritmuri mai vechi cu care oamenii Il slaveau, si Ii plac si ritmuri moderne, ceea ce conteaza este ca versurile sa Ii aduca Lui glorie!

Sunt multe descoperiri ale stiintei pe care le aflam in fiecare zi, care sunt chiar asta: descoperiri. Descoperiri a ceva ce este deja, ceva ce a fost deja creat. Noile tehnologii create sunt pentru folosul nostru al oamenilor, si nu limiteaza sau elimina cu nimic puterea si sfintenia Lui.

Dumnezeu ne-a creat pe noi din tarana si ne-a insuflat spiritul Lui. Ne-a dat prin asta puterea de a crea lucruri, si sunt chiar extraordinare lucrurile create de oameni. Avem puterea de a crea roboti, nave spatiale, chiar roboti care arata si vorbesc ca oamenii. Ceea ce trebuie sa realizam insa ca tot ceea ce cream noi nu este perfect, numai ce a creat El este perfect. Daca ne gandim, este chiar minunat faptul ca din tot ceea ce a creat Dumnezeu, ne-a ales pe noi oamenii sa ne dea puterea de a crea si de a imagina.

Dumnezeu nu ne-a creat din cauza ca era plictisit, ci din cauza ca asta este natura Lui. Dumnezeu este un dumnezeu al noului, al expansiunii, al multiplicarii, iar noua oamenilor ne-a dat acest dar minunat de a semana cu El.

Sunt asa de multe fete pe care le are Dumnezeu, si putem cunoaste unele din fetele lui si tot vor fi altele ramase de cunoscut. Prin multe lucruri prin care am trecut in special in ultimii ani, am cunoscut cateva fete ale lui Dumnezeu:
Dumnezeu care ne da tot ceea ce avem nevoie, El nu lasa niciodata pe nimeni care striga catre el.
Dumnezeu care vindeca: El ne-a creat corpurile si El are puterea de a restaura corpurile noastre.
Dumnezeu care face dreptate: El este un Dumnezeu just si corect si El este cel care va face dreptate.
Si stiu ca sunt inca multe pe care le am de descoperit legate de El.

Astazi te invit sa te gandesti la cum Il vezi tu pe Dumnezeu, si sa stii ca prin orice problema sau situatie ai avea in viata ta El poate aduce schimbare. Trebuie numai sa Il cauti.

No comments:

Post a Comment

Multumesc tuturor celor care isi fac timp sa imi lase un comentariu, apreciez toata interactiunea cu cititorii si voi incerca sa raspund tuturor, iar cum consider ca blogul este "casa" mea virtuala nu voi publica nici un comentariu cu limbaj tendentios.