Tuesday, September 6, 2016

De la incomplet la complet

"Caci cunoastem in parte si prorocim in parte"
1 Corinteni 13:9

As vrea sa incep acest post prin a spune ca realizez ca nu stiu nici pe departe totul si doar incerc sa impartasesc lucruri pe care le-am citit, le-am invatat de la altii si altele care mi-au fost revelate in timp.

Este foarte greu pentru noi oamenii sa intelegem ca mintea noastra este limitata. Stim numai ceea ce vedem sau auzim. Cu cat vedem mai multe, cu atat stim mai mult. Cu cat ne extindem mai mult mintea, cu atat vom afla mai multe lucruri si cu atat vom realiza ca stim asa de putine.
Ceea ce se intampla atunci cand credem ca stim foarte multe, se ridica in noi un spirit de mandrie si incercam sa ne facem propria noastra realitate. Incercam sa devenim dumnezei.
Nu trebuie sa uitam insa ca mandria a fost motivul pentru care Lucifer a fost aruncat din a fi o stea pe cer in iad.

Daca in trecut oamenii incercau sa isi faca tot felul de dumnezei si zeitati, am ajuns la un moment in timp cand, cu toate tehnologiile si descoperirile stiintifice, credem ca am ajuns sa stim tot si incercam sa devenim propriii nostri dumnezei.
Iar daca fiecare dintre noi stie numai ce vede, inseamna ca realitatea noastra nu e completa. Realitatea noastra este limitata la ceea ce ne inconjoara si ceea ce stim personal. Foarte aproape de noi traiesc oameni despre care nu stim nimic, nu cunoastem ce gandesc, ce probleme au etc. Realitatea unei persoane care traieste in Romania este complet diferita de realitatea unei persoane care traieste in America sau in Africa. Lucruri care noua ni se par normale si naturale pot fi complet noi si ciudate unei persoane care traieste in cealalta emisfera.

Noi vedem cu mintea, nu cu ochii. Ochii nostri nu pot sa vada ceva ce mintea noastra nu stie. Daca o idee nu este formata in mintea noastra, ochii nostri nu pot sa vada din cauza ca mintea noastra nu poate sa recunoasca acel ceva.

Dar pamantul este unul singur. Realitatea este una singura. Adevarul este numai unul. Aici realizam ca avem nevoie de ceva care sa actioneze ca un punct de referinta. Si acel punct de referinta este Cuvantul lui Dumnezeu. Numai Dumnezeu are proprietatea de a fi omnistient adica de a sti totul. Chiar daca ne place sau nu, daca il acceptam sau nu, acesta este adevarul. Este un singur Dumnezeu adevarat, Creatorul, mai presus de dimensiunea noastra, Cel care a creat aceasta lume, care stie si care vede totul.
Trebuie sa ne traim viata bazat nu pe ceea ce vedem, care este limitat, ci fiecare gand sa il supunem Cuvantului lui Dumnezeu. Si asta o putem face atunci cand cunoastem Cuvantul Lui, care este Biblia. Chiar Dumnezeu a spus:

"a pus in inima lor chiar si gandul vesniciei, macar ca omul nu poate cuprinde,
de la inceput pana la sfarsit, lucrarea pe care a facut-o Dumnezeu. " Eclesiastul 3:11
 
 
Ceea ce nu trebuie sa facem este sa schimbam ideile lui Dumnezeu sa se potriveasca mintii noastre, ci mai degraba sa schimbam ideile noaste ca se potriveasca dupa mintea lui Dumnezeu. Astazi te indemn sa citesti, si sa citesti Biblia. Vei descoperi in ea, pe langa intelepciune, idei si principii care pot fi utilizate nu numai pentru o viata spiritual buna, dar si pentru orice altceva in viata ta: familie, servici, afaceri, bani. Asa cum viata mea a fost transformata, si a ta poate fi!
 


No comments:

Post a Comment

Multumesc tuturor celor care isi fac timp sa imi lase un comentariu, apreciez toata interactiunea cu cititorii si voi incerca sa raspund tuturor, iar cum consider ca blogul este "casa" mea virtuala nu voi publica nici un comentariu cu limbaj tendentios.