Monday, June 26, 2017

David

Inima imi zice din partea Ta: "Cauta fata Mea!" Si fata Ta, Doamne, o caut!
Psalmii 27:8


Randurile acestea sunt scrise de David, imparatul evreu. Daca citim aceste randuri si restul Psalmilor scrisi de David, putem vedea tulburarea din sufletul lui si in acelasi timp cum Il cauta pe Dumnezeu in orice imprejurare. David a fost unsul Domnului, ales sa fie imparat, l-a invins pe Goliat, a invins in multe lupte si a facut istorie. In acelasi timp, a gresit de multe ori in fata lui Dumnezeu, a savarsit adulter, a poruncit sa fie ucis sotul femeii pe care o placea. Acestea sunt lucruri teribil de rele, nu? Dar inima lui nu s-a indepartat niciodata de la Dumnezeu, si in cele mai grele momente l-a cautat pe Dumnezeu si s-a intarit in El. Cand a fost invins si s-a intors in tabara, gasind familia rapita de dusman, David s-a imbarbatat, sprijinindu-se pe Domnul.


"David si oamenii lui au ajuns in cetate, si iata ca era arsa; si nevestele, fiii si fiicele lor, fusesera luati prinsi.
Atunci David si poporul care era cu el au ridicat glasul si au plans pana n-au mai putut plange.
Cele doua neveste ale lui David: Ahinoam din Izreel si Abigail din Carmel, nevasta lui Nabal, fusesera luate si ele.
David a fost in mare stramtorare, caci poporul vorbea sa-l ucida cu pietre, pentru ca toti erau amarati in suflet, fiecare din pricina fiilor si fetelor lui. Dar David s-a imbarbatat, sprijinindu-se pe Domnul Dumnezeul lui. " 1Samuel 30:3-6


Cand ne gandim la noi, ca crestini, credem ca trebuie sa facem totul perfect, sa fim perfecti din toate punctele de vedere ca sa ne prezentam in fata lui Dumnezeu. Dar ceea ce nu trebuie sa uitam este ca nici unul din noi nu este perfect. Nici macar unul. Toti gresim, cateodata chiar fara voie.
Dar Dumnezeu nu ne cere asta. El stie ca suntem tarana, El stie ca suntem slabi, si de asta a venit pe pamant ca sa isi dea viata ca noi sa o putem avea din nou. Tot ceea ce ne cere este inima noastra. Ceea ce ne-a spus Isus ca asteapta de la noi este sa Il iubim pe Dumnezeu cu toata inima noastra, cu tot sufletul si cu tot cugetul nostru ("Isus i-a raspuns: "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau." Matei 22:37)
Isus nu ne spune "cu tot trupul", poate pentru ca stie ca trupul nostru este slab si poate cadea. Dar cand ne punem toata inima, tot sufletul si tot cugetul (gandirea) noastra in El, trupul nostru va urma aceeasi cale.

Azi, eu aleg sa Il iubesc pe Dumnezeu cu toata inima, cu tot sufletul si cu tot cugetul meu, asa cum L-a iubit David, lasand deoparte greselile mele. Citeste azi si invata despre David, cum L-a urmat pe Dumnezeu si a facut planul Lui. Alege azi sa Il iubesti pe Dumnezeucu toata inima, sufletul si cugetul tau, si actiunile tale vor urma aceeasi cale. Nu te ingrijora de greselile pe care le-ai facut, recunoaste-le in fata lui Isus si El le iarta. Cheama-L in viata ta, petru ca El a suferit deja pentru toate acele greseli si le-a spalat cu sangele Lui.

Relatia noastra cu Dumnezeu se bazeaza pe bunatatea Lui, nu pe perfectiunea noastra!


No comments:

Post a Comment

Multumesc tuturor celor care isi fac timp sa imi lase un comentariu, apreciez toata interactiunea cu cititorii si voi incerca sa raspund tuturor, iar cum consider ca blogul este "casa" mea virtuala nu voi publica nici un comentariu cu limbaj tendentios.