Thursday, January 19, 2017

Pozitivi sau negativi?

Atunci S-a atins de ochii lor si a zis: "Faca-vi-se dupa credinta voastra!"
Matei 9:29

Vreau sa incep prin a spune ca nu am gandit tot timpul cum gandesc acum si poate si eu am fost vinovata sau afectata de modul de gandire pe care vreau sa il descriu mai jos. Nu vreau sa invinovatesc pe nimeni prin postarea aceasta, ci mai degraba sa aduc in atentie modul de gandire pe care il avem.

Din multele retete video care circula pe facebook (din care salvez multe :-)), mi-a atras atentia o reteta oarecare postata de un site oarecare, si dupa ce am vazut reteta, care era o variatie la o reteta clasica, am mers sa citesc si comentariile postate de oameni. Si m-a surprins cum absolut toate aveau ceva de spus impotriva! Cum ca ouale erau asa si pe dincolo, cum ca arata dezgustator, ca nu se face asa etc. Ideea nu este reteta in sine, ci negativitatea din comentarii, cum toti cei care au scris ceva au remarcat prima data partea negativa a situatiei.

Daca suntem atenti la gandurile pe care le avem, observam ca facem asta nu numai la o reteta, ci la mai toate lucrurile pe care le intalnim. Fie idei noi, oameni noi, lucruri care ni se intampla, lucruri care ni se ofera. Dar uite ce a zis Isus: "faca-se conform credintei voastre!" Daca atunci cand intalnim o problema, o situatie grea, gandul nostrum este intai la partea negativa si nu avem credinta pentru nimic bun, poate ceva bun sa iasa din asta?

Poate daca vedem reteta aceea, chiar daca nu e buna, ne da idee pentru a inventa noi ceva bun. Ceea ce vreau sa explic este ca intotdeauna, daca ne tinem mintea deschisa sa cautam solutii si nu probleme, poate viata noastra ar capata alt sens sau alta directive.

Iov, "batut" de Dumnezeu, zice : "De ce ma tem, aceea mi se intampla; de ce mi-e frica, de aceea am parte! " (Iov 3:25). Pe cand Dumnezeu ne zice in cuvantul lui de 366 de ori: "nu-ti fie frica!"

Sa incercam incepand de azi sa nu ne mai fie frica de ce rau s-ar putea intampla, si sa ne punem credinta in Dumnezeu si sa ne asteptam la ceva bun sa se intample. Sa incercam sa gasim ceva bun in orice situatie am intalni in calea noastra, si ne vom putea schimba modul de a gandi cu fiecare gand.

Fiti binecuvantati!

2 comments:

  1. Buna seara, nici nu va puteti da seama ce bine-mi prinde ce-ati spus, va multumesc. Trec printr-o perioada tare grea si-mi este greu sa-mi gasesc echilibrul. Toate cele bune!

    ReplyDelete
  2. Buna Ruxandra, multumesc ca mi-ai lasat mesaj, ma bucur foarte mult ca te pot ajuta in felul acesta! In tot ceea ce faci si prin ceea ce treci bazeaza-te pe Dumnezeu si apropie-te de El, si El va lucra! Binecuvantari!

    ReplyDelete

Multumesc tuturor celor care isi fac timp sa imi lase un comentariu, apreciez toata interactiunea cu cititorii si voi incerca sa raspund tuturor, iar cum consider ca blogul este "casa" mea virtuala nu voi publica nici un comentariu cu limbaj tendentios.