Tuesday, August 30, 2016

Care este imaginea pe care o avem despre Dumnezeu?

"Dumnezeu este Duh; si cine se inchina Lui 
trebuie sa I se inchine in duh si in adevar." Ioan 4:24


Te-ai gandit vreodata cum arata Dumnezeu? Poate ca multi ni l-am imaginat ca un batran cu barba alba si un toiag in mana, invechit in gandire care nu intelege lumea moderna.
Dar daca citim Cuvantul Lui, care este Biblia, vedem ca nu este asa. Biblia ne spune ca Dumnezeu este duh, ca nimeni nu l-a vazut, El este mai presus de lumea tri dimensionala in care traim noi, El este in afara timpului, El este inceputul si sfarsitul, Alfa si Omega. Iar ideea noastra cu barba alba incepe sa se zdruncine.

M-am gandit odata ce fel de muzica Ii place lui Dumnezeu, si ceea ce am realizat este ca muzica si ritmurile sunt facute pentru noi oamenii, ceea ce ajunge la Dumnezeu este ceea ce transmite acea muzica si versurile cantecelor. Daca El este inceputul si sfarsitul, inseamna Lui i-au placut si ritmuri mai vechi cu care oamenii Il slaveau, si Ii plac si ritmuri moderne, ceea ce conteaza este ca versurile sa Ii aduca Lui glorie!

Sunt multe descoperiri ale stiintei pe care le aflam in fiecare zi, care sunt chiar asta: descoperiri. Descoperiri a ceva ce este deja, ceva ce a fost deja creat. Noile tehnologii create sunt pentru folosul nostru al oamenilor, si nu limiteaza sau elimina cu nimic puterea si sfintenia Lui.

Dumnezeu ne-a creat pe noi din tarana si ne-a insuflat spiritul Lui. Ne-a dat prin asta puterea de a crea lucruri, si sunt chiar extraordinare lucrurile create de oameni. Avem puterea de a crea roboti, nave spatiale, chiar roboti care arata si vorbesc ca oamenii. Ceea ce trebuie sa realizam insa ca tot ceea ce cream noi nu este perfect, numai ce a creat El este perfect. Daca ne gandim, este chiar minunat faptul ca din tot ceea ce a creat Dumnezeu, ne-a ales pe noi oamenii sa ne dea puterea de a crea si de a imagina.

Dumnezeu nu ne-a creat din cauza ca era plictisit, ci din cauza ca asta este natura Lui. Dumnezeu este un dumnezeu al noului, al expansiunii, al multiplicarii, iar noua oamenilor ne-a dat acest dar minunat de a semana cu El.

Sunt asa de multe fete pe care le are Dumnezeu, si putem cunoaste unele din fetele lui si tot vor fi altele ramase de cunoscut. Prin multe lucruri prin care am trecut in special in ultimii ani, am cunoscut cateva fete ale lui Dumnezeu:
Dumnezeu care ne da tot ceea ce avem nevoie, El nu lasa niciodata pe nimeni care striga catre el.
Dumnezeu care vindeca: El ne-a creat corpurile si El are puterea de a restaura corpurile noastre.
Dumnezeu care face dreptate: El este un Dumnezeu just si corect si El este cel care va face dreptate.
Si stiu ca sunt inca multe pe care le am de descoperit legate de El.

Astazi te invit sa te gandesti la cum Il vezi tu pe Dumnezeu, si sa stii ca prin orice problema sau situatie ai avea in viata ta El poate aduce schimbare. Trebuie numai sa Il cauti.

Monday, August 22, 2016

Ce a facut Isus pentru noi?

"Isus i-a zis: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.
 Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine." Ioan 14:6

Am trait primii 13 ani ai vietii intr-o societate comunista si imi aduc aminte cand, copil fiind, am gasit o nota care reflecta conceptia comunista. Si citez din memorie "Dumnezeu nu exista, pentru ca un Dumnezeu rau nu este posibil, iar un Dumnezeu bun nu ar lasa sa se intample toate relele de pe pamant." Foarte impresionant pentru varsta mea de atunci, se vede dupa cum imi amintesc si acum, dupa zeci de ani. Probabil am si crezut asta in acel moment.
Dar de atunci am invatat mai multe si mai ales L-am cunoscut pe Dumnezeu, care este bun, si care este si drept. Daca te-ai intrebat vreodata cum de Dumnezeu care este bun lasa sa se intample rele, sau daca te-a intrebat cineva vreodata, voi incerca sa explic cat pot de clar raspunsul.

La inceput, citim in cartea Genezei, Dumnezeu a creat cerurile si pamantul, plantele si animalele, si a vazut ca totul este bun. Apoi a creat omul, si a vazut ca este foarte bun. 

Imaginati-va: la inceput Dumnezeu a creat totul perfect, gradina Edenului, a creat toata provizia de care omul avea nevoie, apoi a creat omul si l-a pus administrator peste tot. Ce s-a intamplat mai departe, probabil stim: Eva a fost ademenita de Satana sa manance din fructul din care Dumnezeu le-a spus sa nu manance, Adam a mancat si el, ignorand repercursiunile pe care Dumnezeu i-a spus ca se vor intampla, ca vor muri daca mananca. Diavolul a venit cu minciuna, pe care o foloseste si azi, "chiar credeti ca asta o sa se intample?" si sa ii faca sa se indoiasca de ceea ce stiau.
Iar ce a fost promis, s-a si intamplat: omul a fost blestemat, pamantul a fost blestemat, si totul din cauza neascultarii unuia singur. Traim intr-o lume cazuta. Din greseala unuia singur, in lumea in care traim a intrat raul. Omul acela creat perfect a ajuns imperfect din cauza pacatului, si de atunci toti suntem imperfecti din cauza pacatului si raul este in lume acolo unde nu este Dumnezeu.

Dar Dumnezeu a avut un plan si pentru asta chiar de la inceput, un plan pentru salvarea tuturor: Isus Hristos. Probabil ca nu avem revelatia si completa cunoastere a ceea ce a facut Isus pentru noi.
Isus, care este Dumnezeu, care a fost de la inceput cu Tatal, a luat forma omeneasca si a fost in acelasi timp om si Dumnezeu. A venit sa sufere, iar prin tentatiile prin care a trecut in aceasta lume, are compasiune pentru noi. Fiind in trup omenesc, a avut parte de aceleasi suferinte si aceleasi tentatii ca si noi. Dar a stiut ca a venit pe pamant cu o misiune, pe care daca o va duce la indeplinire, milioane si milioane de vieti vor fi salvate (mantuite) prin El.

Nu i-a fost usor, a fost foarte tulburat in gradina Getsimani, si s-a rugat daca este cu putinta sa i se ia paharul pe care il are de baut, dar sa se faca voia Tatalui, nu a Lui. A vazut suferinta care va veni, dar si rasplata extraordinara care va veni dupa.

A murit si a inviat a treia zi. Probabil ca in trei zile corpul Lui intrase si in descompunere, in special ca era vatamat de loviturile pe care le primise. Dar Duhul care era in El a fost asa de puternic ca nu numai i-a insuflat viata, dar a si restaurat celulele si tesuturile din trupul Lui.


"Si daca Duhul Celui ce a inviat pe Isus dintre cei morti locuieste in voi, 
Cel ce a inviat pe Hristos Isus din morti va invia si trupurile voastre muritoare, 
din pricina Duhului Sau, care locuieste in voi." Romani 8:11

Iar noi avem prin El si numai prin El cale deschisa catre Dumnezeu. Inainte eram certati cu Dumnezeu, noi care nu suntem din poporul ales, ci dintre neamuri, si numai prin ceea ce a facut Isus, Dumnezeu a impacat totul cu El. Noi inainte nu am fi avut dreptul sa venim sa Ii cerem ceva lui Dumnezeu si foarte multi dintre noi luam asta usor. Si ceea ce este si mai minunat este faptul ca acelasi duh care L-a inviat pe Isus din morti poate sa locuiasca in noi atunci cand Il acceptam pe Isus ca Domn si Mantuitor cu gura noastra si credem in inima noastra ca Dumnezeu L-a inviat din morti. Acelasi Duh, Duhul Sfant, poate sa lucreze in noi si sa restaureze ceea ce este in noi. Daca pana acum nu ai acceptat acest dar minunat de la Dumnezeu, repeta cu mine (cu voce tare):” Doamne Isuse, recunosc ca sunt un pacatos si ai murit pe cruce ca sa imi dai viata si viata din belsug. Ma caiesc de pacatele mele si te accept ca Domn si Mantuitor al vietii mele. Recunosc ca Tu esti adevaratul Dumnezeu si acum scrie-mi numele in Cartea Vietii.


Daca ai spus aceasta mica rugaciune, Duhul Sfant acum vine in viata ta pentru a locui in tine si sa faca acelasi lucru pe care l-a facut pentru Isus in tine!

Monday, August 15, 2016

Ce semanam in viata noastra?

De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele
 celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau.
Romani 8:28


Acesta este unul din versetele mele preferate din Biblie. Dar sa o luam de la inceput...

Dumnezeu a stabilit Pamantul sa functioneze dupa legi, iar semanatul si recoltatul este una din aceste legi. Am auzit de multe ori persoane spunand atunci cand cineva le face o nedreptate ca acea nedreptate li se va intoarce inapoi. Si este probabil sa li se intoarca. Credintele orientale au interpretat aceasta lege si au numit-o karma.
Dar legea lui Dumnezeu este mult mai complexa decat karma. Legea spune ca ceea ce semeni vei recolta. Nu numai in seminte de grau sau porumb, ci in toate ariile din viata noastra. Nu putem culege de acolo de unde nu am semanat. Nu putem primi rasplata pentru o munca pe care nu am facut-o. Nu putem avea o afacere in care nu am investit nimic. Nu putem avea o diploma pentru care nu am invatat. Nu putem vorbi urat si sa asteptam ca altii sa ne raspunda frumos. Nu putem spune sotului sau prietenului "esti un prost" si sa ne asteptam ca el sa ne trateze frumos si sa ne aduca flori.

Tot ceea ce facem in viata noastra de zi cu zi este o samanta si va produce recolta.


Totusi El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu si smerit.
Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti. Isaia 53:4-5

Traim in natural, dar traim si in spiritual. Iar singura cale de a ajunge la Dumnezeu este Isus. Isus a facut totul pentru noi si a luat asupra lui toate greselile noastre, ceea ce inseamna ca atunci cand venim la Hristos, El ne iarta toate pacatele ca sa ne infatiseze curati inaintea lui Dumnezeu.

Totusi in viata naturala vom intalni circumstante si probleme. Circumstante si probleme din multe cauze, iar unele sunt ca rezultat al deciziilor pe care le-am luat la un moment dat. Dumnezeu nu va face sa dispara acea problema, dar promisiunea Lui este ca atunci cand suntem in Hristos, El va intoarce situatia ca totul sa fie spre binele nostru, promisiune din versetul cu care am inceput.

De ce imi place acest pasaj? Pentru ca ma uit in trecut la lucruri care s-au intamplat in viata mea si in acel moment le-am vazut ca pe o tragedie, acum le vad ca pe ceva pe care Dumnezeu le-a folosit spre binele meu. Daca anumite lucruri nu s-ar fi intamplat, eu nu as fi fost aici acum si nu as fi scris aceste randuri. Sunt greseli pe care le-am facut, si dupa cainta adevarata in inima si decizia de nu a mai face acea greseala, ceva bun a iesit din aceea. Va rog sa nu intelegeti gresit ca putem sa facem greseli constiente si voite si Dumnezeu va face numai bine pentru noi.


orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, coborandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este nici schimbare, nici umbra de mutare. Iacov 1:17 

De la Dumnezeu nu vine nimic rau. Dumnezeu nu ne trimite boli sau probleme, Dumnezeu nu are placere sa ne vada in suferinta, El ne iubeste si l-a trimis pe fiul Sau sa moara pentru noi, sa fie sacrificiul suprem. Trebuie sa mergem inainte incredintati ca atunci cand suntem in Hristos, Dumnezeu poate si va intoarce spre binele nostru tot ceea ce ni se intampla.


Astazi te indemn sa te intrebi singur/singura: Ce semeni in viata ta? In natural, atat cat si in spiritual?

Wednesday, August 10, 2016

Crezi tu?

"Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu
trebuie sa creada ca El este si ca rasplateste pe cei ce-L cauta. " Evrei 11:6

Buna ziua si bine ati venit pe noul meu blog! Ma numesc Mihaela, unii poate ma stiu de pe blogul meu culinar "De prin lume adunate..."
Imi amintesc acum multi ani cand am inceput "De prin lume adunate..." stiam ca am ceva de spus, dar nu stiam exact unde merg, un fel de "sa vedem ce-o iesi". Au iesit multe, pe langa faptul ca am cunoscut multi oameni, am descoperit talentul de patiser si am inceput afacerea mea Dulcerella. Motiv pentru care nu am mai avut timp de a continua testarea retetelor pe blog.

Azi simt ca am alta chemare. L-am descoperit pe Dumnezeu cu adevarat cu cativa ani in urma si vreau sa impartasesc aici lucruri pe care le-am invatat si poate ca cineva are nevoie sa le citeasca.
Asadar, sa incep azi cu povestea mea. Am crescut in Romania intr-o familie crestin ortodoxa si intr-o societate comunista care imi spunea ca Dumnezeu nu exista. In adolescenta am simtit ca trebuie sa fie ceva acolo mult mai mare decat noi, imi amintesc ca incercam sa ma rog si nu stiam decat "Tatal nostru" iar mintea imi fugea la altele fara sa ma pot conecta sau concentra.
Am ajuns in Statele Unite si in primii ani aici am ales sa fiu cu cel pe care il iubeam fara sa conteze ca am stat peste o viza, iar singurul mod de a devein legala era sotul meu. Nu intru in multe detalii legate de viza, dar incurcatura din actele sotului atunci era foarte mare. Am reusit sa o descurcam cat de cat, cand am primit vestea ca trebuie sa mai astept inca 5 ani pana cand pot sa ajung eu sa pot aplica, ceea ce ar fi facut un total de 11 ani in care nu as fi putut sa imi vad familia din Romania. Era o situatie in care nu vedeam nici macar luminita de la capatul tunelului. Atunci a fost momentul in care am acceptat sa merg la o biserica cu prietena mea, invitatie pe care mi-o facuse in continuu vreo 2 ani.
Imi voi aminti tot timpul intrebarea pe care mi-a pus-o Pastorul in seara aceea dupa studiul biblic. M-a intrebat: "Crezi tu ca Dumnezeu poate sa te ajute cu asta?" si imi voi aduce aminte mereu raspunsul meu "Nu". "Cum crezi ca Dumnezeu o sa te ajute daca tu nu Il crezi?"

Ce s-a intamplat dupa a fost ca am inceput sa comunicam din nou cu compania care ne ajutase, au gasit un paragraf in lege cu care sotul meu atunci a putut in 4 luni sa devina cetatean, in alte 3 sa pot aplica eu si sa fiu acceptata si in mai putin de un an sa ii pot vizita pe parintii mei si familia mea din Romania.

Este posibil ca unii sa spuna ca este o coincidenta, dar eu stiu ceea ce stiu si ceea ce am impartasit aici este numai o mica parte din cum l-am cunoscut eu pe Dumnezeu.
Ceea ce te intreb eu azi nu este "daca crezi ca exista Dumnezeu". Te intreb insa "Crezi ca Dumnezeu care a creat cerurile si pamantul si tot ceea ce ne inconjoara, poate sa faca o minune in viata ta? In orice problema, mica sau mare, crezi ca Dumnezeu poate sa actioneze? "

Numai prin credinta putem sa ajungem la El. Cand lumea spune "arata-mi si te cred", Dumnezeu spune "crede numai, si iti voi arata!"